Forma part del Fòrum de professionals per la infància

“Fòrum de Professionals per la infància” és un espai que pretén que professionals del món de la participació infantil i adolescent es troben de manera assembleària on generar espais de trobada i diàleg de per a compartir les experiències en cada territori, on identificar les dificultats i/o barreres en el funcionament dels espais de participació, generant de manera grupal propostes d'acció per a millorar-los.

Els drets de la infància, i en concret, la participació infantil i adolescent està cobrant de manera exponencial un pes en els diferents municipis de la Comunitat Valenciana. Tal com indica la Direcció General d'Infància i Adolescència, a través del Servei de Promoció, s'està generant una Xarxa important de Consells Locals i Mancomunats pel territori, en l'actualitat 66, pertanyents a 64 localitats i 2 mancomunitats. D'altra banda, s'està desenvolupant els espais de participació en els sistemes de protecció

Aquesta realitat provoca que el nombre de persones facilitadores augmente i, per tant, que augmenten necessitats per a un bon funcionament d'aquests òrgans. És per això, que plantegem aquests Fòrums comunitaris on poder resoldre les necessitats de cada espai a partir de les propostes generades de manera comunitària.

Aquesta segona edició, tractarà sobre motivació i adolescència:

Com podem fomentar l’interès i el compromís de les i els adolescents?

Utilitzem un llenguatge amigable per a l’adolescència? Respectem els temps de participació de les i els adolescents (assistència no continuada, implicació passiva, etc.)?

Si no vas poder assistir al Primer Fòrum, aquesta és la teua oportunitat per a afegir-te a la xarxa de professionals de la infància i adolescència, un espai de trobada per a professionals del món de la participació infantil i adolescent, on generar compartir experiències reals, identificar les dificultats i/o barreres, i generar de manera grupal propostes d’acció per a millorar. 

Cercarem estratègies comunes per a afrontar els problemes que ens trobem al nostre dia a dia com a professionals de la participació, per tal de poder generar un document participat i a disposició de totes i tots, que servisca com a guia per a futures accions.

Contarem, a més, amb la participació de Mila García, tècnica d’Educació i Ciutat Educadora del municipi de Catarroja, com a ponent especialitzada en la matèria.

 

Lloc: Centre Jove Túria (C/ del Túria, 13b, Mislata)

Data: 28 de setembre, de 9.30-12.30

Places limitades.

 

 

Des de Quera facilitarem un justificant d'assistència per a totes aquelles persones que ho sol·liciten, comptant amb el Segell de Quera com a entitat que promou la participació infantil i adolescent.