Participació Juvenil

Ref.:

0,00 € IVA inc.

Participació per i amb la joventut. La clau de la dinamització adolescent, és el foment d’una participació real amb metodologies col·laboratives

La mal anomenada generació de cristall afronta els reptes de sempre, i a nouvinguts. Parlem doncs d'una generació transparent, i sobretot amb moltes coses a dir al PRESENT, perquè no són infància ni adultesa; cal doncs generar un espai de diàleg propi sense l'adultcentrisme imperant que frena els processos participatius.


Des de Quera apostem per la facilitació de la participació juvenil, un acompanyament sense paternalismes on la vertadera protagonista siga la JOVENTUT.

PARTICIPA JA!

És un projecte dirigit a l’alumnat de secundària que té com a objectiu principal fomentar la participació ciutadana en els processos de participació directa dels seus municipis.

Educar en participació és educar per a la llibertat, així aquest projecte tracta temes sense aclaparament, una forma en la qual soles actuem les facilitadores com a element catalitzador del foment de l'associacionisme. Es pretén, doncs, que no es consolide aquest projecte com a un grapat de lliçons de caire pedagògic, sinó un treball en xarxa orgànic que els faça replantejar el seu ARA, i la seua capacitat crítica i criteris d'actuació.

  

Es pretén així, incentivar a l’alumnat i vincular-los a la cultura participativa per tal que s’impliquen en qüestions socials.

Descarrega el dossier

Aquest projecte s'ha fet en diferents centres educatius de la Comunitat Valenciana, si estàs interessat'da en dur-ho a terme al teu centre, deixa'ns les dades a l'enllaç següent:

QUERAJOVE

L’associacionisme és la resposta a una necessitat col·lectiva, així doncs generem un espai que funciona com  agent actiu en la participació. Aquest espai pretén afavorir l’apoderament de la gent jove del municipi de Mislata i voltants, per tal de promoure el desenvolupament personal i el foment de la convivència en favor de la igualtat i la cooperació.

 

El grup estable es reuneix de forma setmanal a la localitat de Mislata, i generen les seues pròpies activitats, basades en els interessos reals.

 

Ambdós projectes tenen a com a

OBJECTIUS

  • Atorgar poder, per part de les persones adultes, a favor de la corresponsabilitat i el respecte a la capacitat social de la infància i adolescència.
  • Superar el model d'educació tradicional i unidireccional interioritzat, que dificulta la comprensió així com l'exercici dels drets de les i els menors d'edat.
  • Afavorir la relació entre iguals, acompanyant l’aprenentatge sobre inquietuds al voltant de la seua realitat: salut mental, identificació i orientació sexual, diversitat, feminismes..
  • Adquirir competències per desenvolupar a l’aula i fora d’aquesta, com ara l’assertivitat, comunicació, empatia, resolució de conflictes...
  • REFLEXIONEM I ADQUIRIM  COMPETÈNCIES SOBRE INQUIETUDS, ESPAIS