Participa a l´escola

Ref.:

5,00 € IVA inc.

Participa a l’Escola és més que una activitat. És una ferramenta transversal que pretén aconseguir la participació real de la infància en la vida escolar.

Per una banda, hi ha una gimcana amb proves adreçades a l’alumnat de 3r o 4t de primària i enfocades a situacions en què es pot participar activament en l’escola. Saps debatre?  Escolten la teua opinió? Com resols els conflictes que més t’afecten? Sobre què anirà la nostra setmana cultural?

Aquest projecte té una metodologia de treball on prima la inclusió i l’apoderament de la infància. És a dir, arran de les activitats l’alumnat reflexionarà al voltant del seu pati ideal, les celebracions que volen que es lliuren al seu centre educatiu, els estereotips que s’han quedat en la seua imaginació, i conceptes com ara l’assertivitat entre iguals, i amb el professorat que reben una formació.

EQUIP

L’equip de treball està compost per personal amb experiència i formació específica en participació infantil que treballa en Consells de la Infància de diferents poblacions, assessora, forma en aquestes matèries i es troba en un procés d’aprenentatge i reciclatge continu en la matèria. A més, mestres, tècnics d’infància i ciutadania i d’altres professions relacionades amb la matèria, formen part d’aquesta tasca.

 

OBJECTIUS GENERALS:

  • Desenvolupar una cultura participativa dins d'estructures i relacions socials que així ho afavoreixen.
  • Atorgar poder, per part de les persones adultes, a favor de la corresponsabilitat i el respecte a la capacitat social de la infància i adolescència.
  • Superar el model d'educació tradicional i unidireccional interioritzat, que dificulta la comprensió així com l'exercici dels drets de les i els menors d'edat.
  • Reconèixer, valorar i promoure la participació de les persones menors de díhuit anys.
  • Apoderar la infància des de ben menuda per desenvolupar l'esperit crític i el concepte de ciutadania de tots, totes i per a totes i tots.

Descarrega el dossier

si estàs interessat/da en dur aquest projecte a terme al teu centre,  deixa’ns les dades